Dlaczego warto pić kawę ?

Głębia smaku, jego bogactwo oraz to, z jaką siłą odczuwasz wszystkie jej walory smakowe decydują o intensywności kawy. Mniejsza intensywność, to łagodniejszy smak i delikatniejsze doznania. Kawa o większej intensywności odczuwana jest jako cięższa i bardziej wyrazista. To kawa dla prawdziwych smakoszy.

KWASOWOŚĆ
Kwasowość to bardzo istotny element smaku dobrej kawy. Nie jest to smak kwaśny, nie ma też nic wspólnego z goryczą. To delikatny cytrusowy posmak, dzięku któremu kawa zyskuje szlachetny rys i specyficzny profil.

ZAWARTOŚĆ KOFEINY
Jak bardzo pobudzająca ma być Twoja kawa? Ma w jednej chwili stawiać Cię na nogi, czy łagodnie orzeźwiać ciało i umysł? Ten pierwszy wariant będzie musiał zawierać sporą domieszke Robusty, czyli gatunku posiadającego blisko dwa razy większą dawkę kofeiny od Arabici. W tym drugim przypadku przeważać.

Shopping Cart